?>
14-02-2023 / 13:03

ОНЛАЙН-ВИТЯГ З ЄДР: ЯК ЙОГО ОТРИМАТИ?

Отримання онлайн-витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР) – одна з найпопулярніших послуг на порталі електроних сервісів Міністерства юстиції України. З 2015 року саме онлайн такою послугою скористались близько 3 млн разів.

Витяг з ЄДР — це документ, який пред’являє підприємець чи юридична особа про те, що він (вона) здійснює підприємницьку діяльність. Ці документи зазвичай необхідні для укладання договорів, отримання банківських послуг або під час тендерів.

З початком повномасштабного вторгнення рф в Україну доступ до реєстрів та, відповідно, до онлайн-послуги було обмежено. Але вже у грудні минулого року доступ до порталу електронних сервісів Мін'юсту було відновлено.

Тож, аби отримати витяг з ЄДР в електронній формі, варто перейти на Портал, авторизуватися, сформувати запит, сплатити адмінзбір (100 грн) карткою просто на порталі та завантажити онлайн-витяг – швидко та без жодних походів до нотаріуса чи в держустанови!

Без можливості завантаження більшість відомостей з ЄДР можна отримати безкоштовно! Варто зазначити, що відтепер доступ до відомостей з ЄДР в електронній формі шляхом безоплатного пошуку та формування витягу на порталі електронних сервісів Мін'юсту надається виключно за умови ідентифікації особи, яка бажає отримати такі відомості, з використанням засобів електронної ідентифікації з середнім або високим рівнем довіри (кваліфікованим або удосконаленим електронним підписом).

Крім того, нещодавно фахівцями державного підприємства "Національні інформаційні системи" було розроблено спеціальний функціонал для роботи відповідної послуги також на порталі Дія (Єдиному державному вебпорталі електронних послуг). Усе, аби отримати один із необхідних документів для ФОП стало ще більш зручно і швидко.

Для того, щоб отримати витяг з ЄДР, потрібно:

  • увійти на портал Дія;
  • обрати послугу “Витяг з ЄДР”;
  • переглянути дані, які містяться у реєстрі, і підтвердити їх;
  • оплатити адмінзбір – 100 грн;
  • отримати витяг у форматі ПДФ.

Послугу розроблено Міністерством юстиції України спільно з Міністерством цифрової трансформації України за підтримки Програми EGAP, що впроваджується Фондом Східна Європа за підтримки Швейцарії.

https://minjust.gov.ua/news/ministry/onlayn-vityag...


Поділитися:

Читайте також:

Всі новини