?>
26-04-2023 / 16:18

Онлайн-аукціон з приватизації Білгород-Дністровського порту, який проходив в державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі 13 березня 2023 року, змінив свій статус на “не відбувся”. Під час цих торгів вартість активу зросла у 2,3 раза — з 93,8 млн грн стартової ціни до 220 млн грн.

За інформацією, розміщеною на сторінці аукціону, торги е відбулися, оскільки переможець не сплатив кошти за обʼєкт, які за оновленими правилами проведення торгів з приватизації мають надходити до укладення договору купівлі-продажі. Як повідомив ФДМУ, електронні торги з приватизації Білгород-Дністровського порту будуть оголошені на Прозорро.Продажі повторно. Реєстрація на аукціон за посиланням https://auction.org.ua

Уся інформація про хід та результати повторного аукціону буде відкрита та доступна в системі Прозорро.Продажі.

Оскільки переможець торгів не сплатив у повному обсязі суму за обʼєкт, він втратив гарантійний внесок у розмірі 18.7 млн гривень, що надійдуть до державного бюджету.

Міністерство економіки, Прозорро.Продажі як адміністратор електронної торгової системи та ФДМУ як організатор торгів постійно шукають шляхи зведення ризиків неуспішного завершення аукціонів до нуля.

Так, з перезапуском малої приватизації у серпня 2022 року розмір гарантійного внеску був збільшений з 10% до 20%. Наразі Міністерство економіки пропонує зміни до ПМКУ №432, якими виключається можливість другого учасника відмовитись від очікування підписання угоди переможцем.

Нагадаємо, функція державної електронної торгової системи “Прозорро.Продажі” — забезпечити безпечність торгів, неможливість втручання будь-кого в їхній перебіг та рівний доступ кожного учасника, який має на це визначене законодавством право, до участі в аукціоні, а також можливість будь-кому в режимі реального часу стежити за онлайн-аукціонами та їх результатами.

Поділитися:

Читайте також:

Всі новини