?>
10-08-2022 / 09:39

Війна та малий бізнес: чому зараз вигідно ставати орендарем через державну систему ProZorro.Продажі

Війна не може продовжуватися нескінченно, і саме зараз настає час подумати про майбутнє, адже навіть складні часи, криза відкривають нові можливості для початку власного бізнесу.

Якщо ви завжди мріяли про відкриття свого бізнесу чи розширити вже існуючий? Або вимушені були евакуюватися в безпечне місце, залишивши бізнес на окупованій території, і не знаєте з чого почати? Навіть у воєнні часи можна знайти себе у підприємництві, головне – знати, в якому напрямі рухатись і як саме діяти.

«Злам» у системі

Старе правило бізнесу: що краще орендувати у конкретного «приватного» власника, ніж у держави або громади, але все змінилося в січні 2021 року після прийняття нового Закону України “Про оренду державного та комунального майна” та Постанови Кабміну №483 , якими запропоновано новий підхід до надання державного та комунального майна в оренду виключно через електронний аукціон, який відбувається в державній системі «Prozorro. Продажі».

Його частиною є акредитовані державою електронні майданчики, які надають потенційним орендарям послуги з пошуку об’єкта оренди в системі, подання заяв на оренду, пошуку відповідного лота, оформлюють пакет документів та надають супровід під проведення самого електронного аукціону.

Одним із таких майданчиків є відомий маркетплейс PUBLIC PROC .

За допомогою фахівців PUBLIC PROC ви маєте можливість подати електронну заяву на оренду та взяти участь в електронному аукціоні щодо таких об’єктів/активів:

– земельні ділянки та землі різних категорій, зокрема ділянки сільськогосподарського призначення, якщо на них накладено арешт або власником яких є Національний банк України – за умови, що не буде змінено їх цільове призначення. На земельному аукціоні можна придбати як саму земельну ділянку, та і права оренди на неї. В умовах воєнного стану термін дії права оренди складає 1 рік, після його завершення орендар має переважне право на довгострокову оренду цієї земельної ділянки до 25 років. Або за умови продажу земельної ділянки продаж відбувається виключно на електронному аукціоні, і орендар має переважне право на цьому аукціоні за рівної цінової пропозиції.

– водні об’єкти (ставки, стави або озера), що належать територіальним громадам.

– будівлі, споруди або приміщення, зокрема і виробничого призначення чи то іншого комерційного призначення, корпоративні права на них.

До болю відома ситуація, коли потенційний орендар повинен особисто прийти із заявою в орган влади, подати її, а потім місяцями чекати на рішення – відійшла у минуле. Заява подається тільки в електронній формі через електронний майданчик, для її подачі потрібно декілька хвилин, якщо ви скористаєтеся послугами фахівців PUBLIC PROC , у даному випадку вони є безкоштовними, а ось орендодавець зобов’язаний дати відповідь на вашу заяву протягом трьох днів, і Закон не дозволяє порушувати ці терміни в ніякому разі.

У результаті використання цієї системи виграють усі: і той, хто бере в оренду, і той, хто надає, – адже для держави або громади це шанс отримати додаткові кошти в бюджет, а в перспективі – ще й податки від бізнесу.

Знайти об’єкти, які виставлені на аукціон, зареєструватися та стати його учасником можна на авторизованому торговельному майданчику PUBLIC PROC .

Чому саме PUBLIC PROC та чим він відрізняється від інших

– система захисту інформації, що відповідає всім сучасним нормам у світі та відповідає вимогам системи міжнародної безпеки Tiger 3;

– наявність зручного та інтуїтивно зрозумілого інтерфейсу, його ІТ- розробники завжди дбають про зручність та безпеку сервісу.

А головне – це фахівці майданчика, які 24/7 і в святкові, і у вихідні дні готові вислухати потенційного клієнта та надати йому практичну допомогу, яка дозволить не тільки взяти участь в аукціоні, а й перемогти.

Разом до Перемоги! Слава Україні! Слава нашим Героям, які боронять нас та нашу Країну від ворога.

Завжди чекаємо на дзвінок 0 800 339 627 (безкоштовно для всіх мобільних операторів) 066 292 5 399, 050 532 01 85, 068 420 42 10 (Viber/Telegramm); якщо у вас є питання надсилайте їх також на електронну адресу: lg.promtorg@gmail.com

Додаткову інформацію стосовно актуальних лотів ви можете знайти на нашому сайті: https://auction.org.ua/ .

Автор:Ірина Мнішек

https://www.slk.kh.ua/news/ekonomika/vijna-ta-mali...

Поділитися:

Читайте також:

Всі новини